We zitten in een liminale fase: bestaande uitdagingen worden urgenter, nieuwe uitdagingen groeien. Onze ‘oude’ oplossingen werken niet (meer). De wereld verandert in hoog tempo. Individuen en organisaties kunnen niet stilstaan in deze verander(en)de context. En tegelijk is niet elke verandering wenselijk.

Moet het allemaal sneller, efficiënter? Of gaan we voor zingeving en durven we soms tijd nemen? Willen we meer controle? Of durven we in vertrouwen te gaan staan? Is het rationele de enige weg om tot besluiten en actie te komen? Of durven we ook op intuïtie te varen? Werken we volgens regels? Of hanteren we samen een kompas? Zijn werknemers uitvoerders? Of mogen ze ook eigenaar zijn? Zien we alles zwart-wit, of leven we in een wereld vol kleur?

Gaan we voor organisatie of voor organisch? Streven we consensus na, of willen we consent? Lopen we weg van conflicten, of mogen ze vruchtbaar zijn? Horen we de minderheidsstem, of houden we ons oostindisch doof? Gaan we in discussie, of gaan we de dialoog aan? Streven we blind doelen na, of gaan we voor de bedoeling, het waartoe van wat we doen? Werken we vanuit gewoonte en vaste patronen, of creëren we samen een perspectief dat verbindt en motiveert? Publiceren we cijfers en tabellen, of hebben we een verhaal? Volgen we de trends, of gaan we soms dwars tegen de stroom in?

The Tiny Office is er voor individuen en organisaties die willen kiezen voor transformatie. Dat is geen kwestie van snelle oplossingen, platgetreden paden, one size fits all of een quick fix. Transformatie vraagt zorgvuldig en met veel aandacht op weg gaan. Het vraagt dat conflicten vruchtbaar mogen zijn, besluiten inclusief, gesprekken echt, verhalen goed en authentiek. Dat er een balans mag zijn tussen vrouwelijke en mannelijke krachten en kwaliteiten.

Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief!

* indicates required